Blog
Sfaturi pentru îngrijirea personală a pielii uscate

Sfaturi pentru îngrijirea personală a pielii uscate
Cunoașteți acest sentiment: pielea se strânge, arde și mâncărime. Incerci sa faci ceva bun pentru pielea ta, dar unele produse de ingrijire nu fac decat ca pielea ta sa reactioneze cu arsuri sau roseata. Am pus împreună sfaturi valoroase de îngrijire pentru pielea uscată.
Piele uscată sau deshidratată?
Există multe cauze ale pielii uscate. De aceea, merită să aruncăm o privire mai atentă asupra pielii uscate: este important să facem diferența între pielea uscată și cea deshidratată.
Ambele tipuri de piele au expresii similare, dar au nevoie de îngrijire diferită. Pielea uscată în mod natural nu are grăsimi valoroase care o protejează de uscare, în timp ce pielea deshidratată este pur și simplu săracă în umiditate și este o afecțiune temporară care poate apărea, de exemplu, din influențe externe, cum ar fi căldura sau frigul.
Cauze și semne ale pielii uscate
Pielea uscata este un tip de piele care tinde sa se usuce pe tot corpul deoarece umiditatea si grasimea nu pot fi depozitate corespunzator. Acest lucru se datorează producției insuficiente de grăsime a glandelor sebacee, care este de obicei ereditară sau apare odată cu creșterea în vârstă. Deoarece: producția de sebum scade odată cu vârsta, face pielea mai subțire și mai sensibilă – bariera protectoare a pielii devine slăbită și permeabilă.
Un alt motiv pentru pielea uscata poate fi o rutina incorecta de ingrijire care indeparteaza si mai multa umiditate de pe piele. Pielea uscată se manifestă adesea cu sentimente de tensiune, crăpături mici, mâncărimi ușor sau are zone roșii și aspre. Toate zonele corpului sunt afectate – pielea uscată este deosebit de vizibilă pe față, coate, genunchi și mâini.
Sfaturi de îngrijire pentru pielea uscată
Pielea uscată este deosebit de ușor de îngrijit și trebuie hidratată bine. Nicio problemă dacă urmați următoarele recomandări:
- Utilizați îngrijirea hidratantă a pielii, de exemplu cu ingredientul activ uree
- Folosiți îngrijire de zi și o cremă bogată de noapte. Așa îi oferi pielii tale îngrijirea de care are nevoie nu doar ziua, ci și noaptea.
- Dacă este posibil, nu faceți duș mai mult de două sau trei ori pe săptămână și mângâiați ușor pielea uscată în loc să o frecați.
- Utilizați produse de curățare cât mai blânde și evitați săpunul. Numele articolelor precum „sensitive“, „pentru piele sensibilă“ sau „pH-neutral“ sunt utile atunci când alegeți produse.
Piele deshidratată: semne și îngrijire
Chiar și tipurile normale de piele tind să se usuce în vacanțele de vară sau în excursiile de schi. Acest lucru se datorează faptului că umiditatea este îndepărtată de pe piele prin influențe externe, cum ar fi soarele, vântul, căldura sau frigul. Dar aerul condiționat sau aerul de încălzire ne pot usca și pielea. Acest stres se manifestă ca o piele deshidratată cu sentimente de tensiune, piele crăpată și riduri fine.
Sfaturi de îngrijire pentru pielea deshidratată
Cum poți potoli setea pielii deshidratate? Am colectat sfaturi de îngrijire pentru dvs
- Bea multă apă plată (se recomandă până la trei litri zilnic)
- Utilizați spray-uri hidratante răcoritoare pentru a vă hidrata pielea între ele
- Utilizați cremă hidratantă coordonată pentru rutina de îngrijire. Produsele cu o bază bogată în grăsimi sunt deosebit de potrivite aici.
- Curățați-vă pielea cu un produs de curățare ușoară. Acordați atenție numelor de produse precum „sensitive“, „pentru piele sensibilă“ sau „pH-neutru“.
- Folosiți protecție solară hidratantă
Ingrediente valoroase pentru pielea uscată și deshidratată
Pentru a hrăni și proteja delicat pielea uscată, produsele de îngrijire conțin ingrediente valoroase. Ureea, de exemplu, ajută la reducerea iritației pielii și protejează pielea de uscare. Alte ingrediente active, cum ar fi acidul hialuronic, aloea vera sau gălbenelele conferă pielii o umiditate revigorantă, în timp ce uleiurile vegetale din migdale, avocado sau măsline fac pielea frumos suplă.
Trei sfaturi pentru îngrijirea pielii uscate și deshidratate
- Fii atent la aerul din dormitorul tau: in timp ce dormim, temperatura corpului nostru creste si pierdem umezeala prin pori, care ne usuca pielea. Cu un umidificator sau un vas cu apă în dormitor, vă puteți hidrata pielea din exterior.
- Nu faceți duș prea fierbinte: un duș fierbinte este bun pentru noi după o zi lungă, dar pielea noastră reacționează stresată la el. Apa prea fierbinte are un efect negativ asupra stratului de grăsime al pielii și o face uscată. De aceea, ar trebui să întoarceți puțin temperatura apei atunci când faceți duș de dragul pielii.
- Protejați-vă pielea de clor: Clorul este un adevărat prădător de umiditate de care ar trebui să vă protejați pielea. După vizitarea piscinei, cel mai bine este să aplicați cremă hidratantă specială pe piele pentru a proteja pielea. Cu ingrediente precum ureea sau glicerina, acestea redau pielii umiditatea care se pierde prin clor.